martes, 10 de mayo de 2011

TOWER OF POWER

Dissabte 2 de juliol a les 23 h. , Plaça Jaume I

Banda nord-americana de funk i soul amb 40 anys d'història. Formada per deu membres, la seva secció de vents està considerada com una de les més potents del món, havent realitzat nombrosos treballs d'estudi i gravat entre uns altres amb Elton John, Phil Collins, Santana o Toto.

Ells, al costat de la singular sinergia rítmica desenvolupada entre el baterista David Garibaldi i el baixista Francis "Rocco" Prestia (figures de referència en els seus respectius instruments), situen a la banda com una referència imprescindible en el seu gènere.

Tower of Power, al costat d'altres importants bandes sorgides a la fi dels 60 com Grateful Dead, Santana o Journey van ajudar a definir el só de Sant Francisco. A diferència de la majoria d'aquestes bandes, que feien música psicodèlica, Tower of Power es van especialitzar des del principi en la música soul (The Motowns, el grup que va donar origen a la banda es dia així en honor del famós segell de música negra, i feia cançons dels artistes més famosos de la companyia), el que va portar a que la banda adquirís una forta personalitat pròpia des de la seva constitució.

Tower of Power compta amb un historial de més de 30 enregistraments impressionants, destacant entre uns altres, àlbums com Soul Vacination: Live, T.O.P , Souled Out o Oackland Zone (2003) amb una producció més moderna.

Amb extenses gires anuals per tot el món en els més importants festivals de jazz i blues, aquest estiu realitzaran la seva única actuació en exclusiva al nostre país en el Vijazz 2011.

Formació:

Emilio Castillo - Saxo tenor y veu
Doc Kupka -
Saxo baríton
Rocco Prestia - Baix
David Garibaldi -
Bateria
Larry Braggs - Veu
Roger Smith - Hammond B3, teclats y veu
Tom E. Politzer -
Saxo tenor
Adolfo Acosta - Trompeta i flugelhorn
Lee Thornburg -
Trompeta i trombó
Jerry Cortez - Guitarra y veu

http://www.towerofpower.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario