martes, 10 de mayo de 2011

TERENCE BLANCHARD QUINTET

Dissabte 2 de juliol a les 21 h. , Plaça Jaume I


Blanchard pertany a aquesta generació de joves denominats com a neoclàssics dins del jazz. La seva depurada forma de tocar proposa una sonoritat netíssima, tranquil·la i ajustada.

Entre els seus enregistraments més celebrats estan Jazz in films i les bandes sonores d'algunes pel·lícules de Spike Lee, sent nominat a l'Oscar per la seva col·laboració en Four Little Girls.

Considerat pel mateix Miles Davis com el trompetista més brillant de la seva generació, Terence Blanchard, està molt lligat al moviment de revitalització del jazz que va tenir lloc en les últimes dècades dels anys 90 i que va encapçalar i va dirigir la família Marsalis amb el trompetista Wynton al capdavant. Va ser ell mateix qui li va cedir el seu lloc en els "Jazz Messengers" de Art Blakey.

La seva explosió definitiva a la fama, la va constituir quan va gravar per Columbia Records, en 1992, la banda sonora de la pel·lícula Malcolm X (del director, Spike Lee). Terence Blanchard representa al costat d'altres músics talentosos com Joshua Redman o Roy Hargrove la baula del jazz contemporani amb la música afroamericana, fins i tot amb explícites ressonàncies polítiques en la seva producció.

En 2005, Blanchard va ser part del conjunt que va guanyar un premi Grammy per el “Millor Àlbum de Jazz Instrumental” per la seva participació en l'àlbum “Illuminations” amb McCoy Tyner , Gary Bartz , Christian McBride i Lewis Nash.

Formació:

Terence Blanchard - Trompeta
Brice Winston -
Saxo Tenor
Fabian Almazan - Piano
Joshua Crumbly -
Baix
Kendrick Scott - Bateria

http://www.terenceblanchard.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario