martes, 10 de mayo de 2011

BRANFORD MARSALIS QUARTET

Diumenge 3 de juliol a les 21 h. , Plaça Jaume I


Saxofonista nord-americà de jazz, és el més gran de cinc germans d'una família plena de grans músics de jazz com Wynton Marsalis, o el seu pare, el famós pianista Ellis Marsalis.

A l'inici de la seva carrera va formar part com saxo alt en les orquestres de Clark Terry i Lionel Hampton, per després unir-se amb el seu germà Wynton en el si dels Jazz Messengers de Art Blakey.

En 1985, participa amb Sting en l'enregistrament de dos discos i van realitzar gires per tot el món fins a l'any 1988. També va col·laborar amb Grateful Dead i Bruce Hornsby. Al costat d'aquests artistes va ser amb els qui va obtenir els seus primers èxits al món del pop.

En 1986, forma el seu propi grup, amb Kenny Kirkland (piano), Bob Hurst (baix), i Jeff Watts (bateria). En 1987 publica el seu segon àlbum com lider titulat “Royal Garden Blues” el qual va ser Nominat pels Grammy com a “Millor Àlbum de Jazz Instrumental”. En 1993, l'enregistrament de “Bloomington” amb el seu trio és un altre dels èxits indiscutibles de la història del jazz contemporani.

Branford ha estat nominat als Grammy pràcticament cada any des de 1988 fins que en 1993 aconsegueix guanyar el seu primer Grammy a el “Millor Instrumentista de Jazz” amb “ I Heard You Twice the First Estafi “ i en 1994 torna a guanyar el Grammy a el “Millor Instrumentista de Pop” amb “ Barcelona Mico “ composta amb Bruce Hornsby per als jocs olímpics de Barcelona.

Branford sempre ha estat un home de nombrosos interessos musicals i per això va continuar creixent com a artista i compositor i creant en 2002 el seu propi segell discogràfic “ Marsalis Music Label “. Avui dia segueix produint discos de nombrosos nous artistes (Harry Connick, Jr. i Miguel Zenon, entre uns altres).

Des de 2003 que el quartet no visita Catalunya. Amb l'actuació exclusiva que realitzarà en l'edició VIJAZZ 2011, Branford Marsalis és, sens dubte, un dels artistes més esperats del festival.

Formació:

Branford Marsalis - Saxo
Joey Calderazzo -
Piano
Eric Revis - Contrabaix
Justin Faulkner -
Bateria

www.branfordmarsalis.com



1 comentario: