martes, 10 de mayo de 2011

LLIBERT FORTUNY & PERICO SAMBEAT QUINTET

Divendres 1 de juliol a les 21 h. , Plaça Jaume I


Un circ sense lleons, va ser l'àlbum debut d'en Llibert Fortuny, aquest disc va ser gravat el 2004, però el grup va començar a tocar el 2001. Gairebé deu anys després els tornem a tenir al Vijazz, amb un concert exclusiu, que segurament costarà d'oblidar.

Marc Miralta, bateria, Albert Bover, piano i Marko Lohikari al contrabaix compartiran escenari amb en Llibert Fortuny al saxo tenor i Perico Sambeat al saxo alt. La gran relació entre aquest dos útlims, fa que la complicitat sigui màxima. Grans músics de casa nostra, tots cinc tenen una energia enorme i una manera d'entredre la música en una sola direcció.

LLIBERT FORTUNY

Format al Conservatori de Manresa i al Berklee College of Music de Boston (E.U.A), Llibert Fortuny debuta a Catalunya l’any 2001 amb la formació “Llibert Fortuny Quartet”, enregistrant “Un Circ sense Lleons” (Nuevos Medios, 2004) on col·labora Perico Sambeat (saxo alt i soprà). Des de llavors, Fortuny és un dels integrants més actius del col·lectiu WTF, que intenta reunir a l’escenari del Jamboree Jazz Club innovadors músics de l’escena local barcelonina.

La carrera de Llibert Fortuny és molt activa des de 2002 i ha rebut els millors premis de jazz de l’àmbit català, L’any 2004 inicia el seu segon projecte “Llibert Fortuny Elèctric Quartet” amb qui guanya el Circuit Ressons de Jazz. Poc després, la formació canviarà el terme final del seu nom pel de “Quintet”. publicant el seu segon disc “Revolts”. També edita el cd-dvd “Llibert Fortuny Electric Big Band XXL”. Tots dos enregistraments porten a Fortuny a recollir importants premis i a tocar en molts festivals d’àmbit nacional, espanyol i internacional.

Al 2008, estrena el seu projecte actual. S’anomena “Triphasic” i el comparteix amb Gary Willis (baix) i David Gómez (bateria) amb qui publica “Shaman”.

PERICO SAMBEAT

El saxofonista alto Perico Sambeat es hoy considerado como uno de los grandes músicos de jazz españoles, con un enorme prestigio ganado a pulso por su extraordinaria carrera profesional, tanto dentro como fuera de España. Con más de una veintena de discos como líder y cerca de una centena como acompañante, destacan sus trabajos con figuras como Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny, y un largo etcétera. A lo largo de su vida ha recibido multitud de premios, entre los que destacan el "Bird Award" concedido por el NorthSea Jazz Festival al músico que merece mayor reconocimiento (2003), o el premio al mejor disco del año por votación popular a "Flamenco Big Band" (2008 y 2009).

Formació:

Llibert Fortuny - Saxo Tenor
Perico Sambeat -
Saxo Alt
Albert Bover - Piano
Marco Lohikari -
Contrabaix
Marc Miralta - Bateria

http://www.llibertfortuny.com/
http://www.pericosambeat.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario