martes, 20 de abril de 2010

DAVID SANBORN feat. JOEY DEFRANCESCO

Diumenge 4 de juliol a les 22 h. , Plaça Jaume I


El concert de Sanborn a Vilafranca clourà els actes de l'edició Vijazz 2010. Després de més de 10 any sense actuar a les nosres terres, oferirà un concert en exclusiva a Catalunya, de inici de la gira europea de presentació del nou disc "Only Everything", i que él portarà a grans festivals europeus com North Sea Jazz , San Joan Les Pins, entre d'altres.

Reconegut i respectat en tot el món, guanyador de diversos premis Grammy, el saxofonista David Sanborn (1945, Florida) està considerat com un dels més populars i influents saxofonistas de les últimes dècades.

És un artista la música del qual ha inspirat a incomptables altres músics en diversos gèneres, el jazz, R&B i pop. Sanborn ha ajudat a definir el so del saxo modern del jazz contemporani i el pop instrumental, influint en tota una generació de músics.

Al llarg de la seva carrera ha tocat al costat de coneguts artistes, menjo Eric Clapton, Roger Daltrey, Stevie Wonder, Paul Simon, Jaco Pastorius, the Brecker Brothers, David Bowie, Bruce Springsteen, Little Feat, Bob James, James Taylor, AL Jarreau, George Benson, Joe Beck, Donny Hathaway, Elton John, Gil Evans, Carly Simon, Bufona Ronstadt, Billy Joel, Roger Waters, Steely Donen i The Eagles, entre uns altres.
Ha editat 24 treballs en solitari, a més de nombroses col·laboracions amb diferents artistes. En els seus treballs Sanborn combina la lliberteu i l'espontaneïtat del jazz amb una part de soul i de funk.

El nou àlbum de Sanborn és una tornada a les arrels de la seva inspiració original en el món del R & B, blues i soul que es va iniciar en 2008 amb "Here and Gone". Only Everything (Decca, 2010) és un tribut a la música de Ray Xerris i la seva arreglista, el saxofonista Hank Crawford. Aquest treball està ple de groove clàssic, ajudat per una reduïda banda amb Joey DeFrancesco al Hammond B3 i Steve Gadd en la bateria, a més d'una secció de vents en talls seleccionats, que agrega al conjunt, un sentiment vintage de soul-jazz.

Joey DeFrancesco, es l'organista Hammond B-3 més requerit actualment en l'escena jazzistica pels entusiastas d'aquest instrument, fonamentat pels seus consecutius cinc "Downbeat Critics Poll Awards" al 2002, 2003, 2004, 2005 and 2006. Amb més de 20 treballs en solitari, ha col-laborat amb historiques legendes del jazz com Miles Davis, Jimmy Smith, Bobby Hutcherson, Elvin Jones i John McLaughlin.

web oficial: www.davidsanborn.com

www.joeydefrancesco.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario