martes, 20 de abril de 2010

MIGUEL ZENÓN QUARTET

Diumenge 4 de juliol a les 20 h. , Plaça Jaume I

Miguel Zenón ha actuat i gravat amb una gran varietat d'artistes i grups com David Sánchez, Danilo Pérez, The Village Vanguard Orchestra, The Mingus Big Band, Charlie Hadens Liberation Music Orchestra , Branford Marsalis i Ray Barretto.
En 2004 Zenón va ser un dels membres fundadors del SF Jazz Collective, octet en el qual es conten entre els seus actuals i antics components Joshua Redman, Bobby Hutcherson, Nicholas Payton, Joe Lovano, Dave Douglas i Brian Blade entre d'altres.

Zenón té cinc CD's com a líder. El seu CD de debut "Looking Forward", va ser considerat per The New York Times en el seu top 10 de 2002 el nombre uneixo com "Independent Jazz Record". En 2004, després de ser un dels primers artistes a signar pel segell ?Marsalis Music?, llança el disc "Cerimonial? que rep grans elogis per part de la crítica. És nomenat per la "Jazz Journalist Association" com el millor artista de jazz del 2004 i aquest mateix any marca l'inici de tres anys consecutius (2004, 2005 i 2006) en el cim del Downbeat Critic's Poll (en la categoria de Rising Star en saxo alt).

També en 2006 el Jazz Times Magazine li van votar com el "Best New Artist of the Year". Awake, el seu quart enregistrament com líder va ser llançada a l'abril de 2008. Va ser escollit com un dels millors CD's del 2008 per Jazz.com, Jazz Improv Magazine i JazzTimes, entre d'altres.

En el Vijazz ens presenta el seu últim treball "Esta Plena", música basada en la plena, un gènere tradicional, original de Puerto Rico, la terra natal de Zenón, però reinterpretada amb la sensibilitat, les tècniques i les eines del jazz del segle XXI. Aquest treball de Zenón, ha estat nominat a dos Grammys en 2009 i considerat per la revista JazzTimes com un dels tres millors àlbums de l'any.



No hay comentarios:

Publicar un comentario