martes, 20 de abril de 2010

MARCUS MILLER "TUTU REVISITED"

Dissabte 3 de juliol a les 23 h. , Plaça Jaume I


Marcus Miller és un dels músics més versàtils, amb més talent i polifacètic de l'escena jazzística contemporània. Ha destacat com intèrpret, és un gran productor, és un arreglista excepcional i un notable compositor.

Nascut en Brooklyn en 1959, Marcus Miller ha col·laborat amb artistes com Joe Sample, McCoy Tyner, Elton John, Bryan Ferri o Frank Sinatra, entre uns altres. A més, en la seva faceta de productor, ha treballat amb AL Jarreau, The Crusaders, Wayne Shorter, Take 6, Chaka Khan i Kenny Garrett, Aretha Franklin, Roberta Flack, Grover Washington Jr., Bob James i David Sanborn, etc.

En 1981 es va unir a la banda del que era el seu ídol des de la infància, el trompetista, Miles Davis. Marcus alternava la producció discogràfica amb les actuacions en directe amb diferents artistes i amb "The Jamaica Boys" banda de R&B que co-va liderar un parell d'anys, gravant dos discos amb ells. En aquella època, dedicava tota la seva atenció a la producció discogràfica, sent la seva primera gran producció l'àlbum "Voyeur" para David Sanborn, en 1980, que li va merèixer a aquest un premio Grammy, començant així una estreta i duradora col·laboració entre ambdós músics que va continuar amb la producció, anys mes tarda d'altres àlbum de gran èxit: "Close Up" (Represa, 1988); "Upfront" (Elektra, 1992); i "Inside" (Elektra, 1999), guanyador d'altre Grammy en l'any 2000.


Mà dreta durant nou anys de Miles Davis, l'espectacular Marcus Miller va ser l'artífex, en 1986, d'un dels grans fites dels últims anys de vida del trompetista: Tutu. Prenent el pols a unes barreges de jazz i electrònica que van influir a unes quantes generacions de músics, Miller i Miles van aconseguir una fita que ara el baixista, compositor i productor de Tutu.

Marcus Miller commemorarà al VIJAZZ, dins una extensa gira mundial, un gran espectacle en el qual recupera els temes d'aquesta gran obra.


web oficial: http://www.marcusmiller.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario