martes, 20 de abril de 2010

KENNY BARRON QUARTET spec. guest DAVID SANCHEZ


Divendres 2 de juliol a les 23 h. , Plaça Jaume I








Kenny Barron és, per a tots els quals estimem el jazz, un dels compositors i intèrprets més importants de la música contemporània, que ha deixat la seva empremta en discos tan superbs com el seu últim treball al costat de Stan Getz "People Estafi" (1991), la joia "Night and The City" (1998) a duo amb Charlie Haden, l'imprescindible "Wanton Spirit" (1994), o el deliciós "Canta Brazil" (2002).

A Vilafranca és presenta en formació de quartet, amb un convidad especial. el gran saxo tenor i guanyador de dos premis grammy David Sanchez.

Kenny ha participat en més de 70 d'enregistraments com acompanyant(entre 1961 i 1987) i, a partir de 1973, com a lider. L'estil i la trajectòria de Kenny Barron guarden certa similitud amb els de Tommy Flanagan i Hank Jones. Ha acompanyat a molts músics, ha sabut adaptar-se a cada context amb un ofici impressionant i ha desplegat a més un talent camaleónic.

Està en condicions d'acompanyar i improvitzar "a lo Herbie Hancock"(amb Freddie Hubbard i Joe Henderson, sobretot), o "a lo Peterson" (amb Ray Anderson). No obstant això, es revela o un veritable estilista del bebop.

La principal virtut de Barron és la subtilesa i l'elegància que imprimeix a la música "pròpia o aliena" que toca amb una entonació lírica i un fraseig delicat i emocionant. Pocs músics poden presumir de tan extraordinari talent per a compondre amb un desenvolupament armònic refinat i amb fórmules inexploradas, de posseir un exquisit estil, d'estar entre els millor dotats tècnicament del jazz modern, i per descomptat, de tenir una trajectòria musical tan impressionant.



web oficial :


No hay comentarios:

Publicar un comentario