domingo, 5 de julio de 2009

Dissabte 4 de Juliol - James Carter Quintet i Paquito D'Rivera & Chano Dominguez Quartet

James Carter, després de presentar al grup a quartet, es va llançar amb una peça, on ja vam poder apreciar la descomunal descàrrega musical a la qual ens enfrontàvem.
Després de presentar al cinquè component de la formació, el trompetista Corey Wilkes, en el concert van anar sonant temes com "Song of Delilah" , "Infant Eyes" o "Dodo's Bounce ". En tots ells, es van succeir solos de Carter, utilitzant sons més enllà de l'extrem de la tessitura de cadascun, un estil característic i un llenguatge de jazz clàssic i avantguardista alhora.
Les bases armòniques i rítmiques aportades pel magnífic pianista Gerard Gibbs, Ralph Armstrong i Leonard King creaven un matalàs musical segur i abrigallaven perfectament els solos de saxos i trompeta. En la part final del concert van començar a sonar amb efectes percutius a manera de "staccato" sobre la llengüeta o slap , que Carter utilitza amb freqüència, per a acabar amb el tema "Bossa J.C", que va aixecar dels seus seients als presents en la plaça Jaume I amb l'esperança d'allargar el concert una mica més. Va finalitzar amb un bis, el tema "JC on the Set" del seu primer àlbum de 1993, que va tancar un gran concert en l'ona del jazz més avantguardista i contemporani que podem veure i escoltar en l'actualitat.

Els protagonistes de la nit

L'aspecte de la plaça Jaume I era realment espectacular

Paquito D'Rivera & Chano Dominguez Quartet with Friends

Gran qualitat musical i moltes sorpreses van ser les que van oferir el concert Paquito D'Rivera i Chano Dominguez. Actuacions d'aquests dos grans artistes són una garantia d'èxit, doncs ho tenen tot: estil propi, professionalitat, gràcia i amb el repertori triat, etc. El concert ho va començar el quartet de Chano, per ja en el segon tema sortir Paquito D'Rivera. D'Rivera va demostrar que té un domini absolut de l'escenari, ja que no només toca molt bé, sinó que, a més, és un pur showman en cadascuna de les presentacions dels temes que van tocar, ja anés contant acudits, anècdotes o històries del jazz. Les sorpreses van arribar més tard amb les diverses aparicions de músics convidats com Diego Urcola (trompetista del quintet de Paquito) i la gran ovació de la nit per a Félix Rossy,trompetista català que, amb tan sols 14 anys i acompanyat pel seu pare el gran bateria Jorge Rossy, va demostrar que atresora ja una tècnica d'improvisació extraordinària.

Entre el repertori triat per al concert, van sonar grans temes com "I remember Dizzy","Ponciana" o una versió de l'ària "Musetta" de l'òpera La Bohéme .La part més flamenc de la nit va ser el tema final "Vámonos pa Cai", una de les grans composicions del pianista gadità. Per al bis van deixar "Remenber of you", un dels grans temes de Benny Goodman, del que aquest any es complix el centenari del seu naixement i que va servir per a retre-li homenatge.

La nit de la "sobreRossy"

No hay comentarios:

Publicar un comentario