lunes, 6 de julio de 2009

Dimenge 5 de Juliol - Raynald Colom Quintet i John Scofield Piety Street Band

Després de la llarguisima jornada d'ahir, arribem al darrer dia del Vijazz 2009, a on en esperaven dos grans concerts.

Primer el de l'artista català Raynald Colom, que va estar a un nivell molt alt i oferint excel·lents moments d'improvisació, i així ho va reconèixer el públic de la plaça Jaume I.
Raynald Colom va combinar el groove de Sketches of Groove i ens revelà alguns dels temes del seu nou disc de propera aparició, amb la participació del jove Biel Amargant al saxo, músic amb una projecció extraordinària.
Raynald va agrair la seva participació en el Caixa Penedès Vijazz, i l'excel·lent idea d'un festival de jazz gratuït, festiu i maridat amb una fira de vins.


John Scofield Piety Street Band

El concert de final de festival va ser un autentic luxe. Un John Scofield pletóric de forma, en un concert en exclusiva a Catalunya amb la Piety Street Band, presentant un àlbum de gospel contemporani.
A l'escoltar el primer tema, la versió "That's enough", clàssic de Dorothy Love Coates, el públic ja es va lliurar al ritme i a les notes de la guitarra de John Scofield, i així va continuar fins al final del concert.
Per descomptat, va ser una excepcional sessió de gospel al estil Scofield, amb el seu so carcaterístic (jazz, funk, post-bop, soul..) i renunciant a la seva faceta més aventurada i virtuosa. Van seguir altres temes del disc amb moments emotius, com una balada de John en solitari i un espectacular tema amb Jon Cleary també a la guitarra efectuant un duel de guitarres amb Scofield.
Esment especial mereix el teclista Jon Cleary que va demostrar tenir una excel·lent veu plena de matisos per a cada interpretació. Scofield va acabar el concert lloant el meravellós entorn del concert i agraint l'hospitalitat rebuda, posant el fermall d'or amb el sensacional tema tradicional "I'll fly Away".


Alguns afeccionats no van desaprofitar l'ocasió per aconseguir una foto o una signatura amb aquest extraordinari artista i millor persona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario