viernes, 15 de mayo de 2009

PAQUITO D'RIVERA & CHANO DOMINGUEZ QUARTET

Dissabte 4 de juliol a les 23 h. , Plaça Jaume I

Añadir imagen





A l'any 2007, es van reunir aquestes dues gran estrelles del jazz, tots dos precursors d'estils de jazz ben diferents com son el llatí i flamenc, per oferir un gran concert al teatre Real de Madrid. Aquella nit, es va convertir en una nit màgica, plena d'excepcionals moments d'inspiració i que va rebre molt bones critiques. El concert va quedar enregistrat i publicat en format de DVD.

Ara tornen a repetir aquella experiència, que va ser inoblidable per a tots dos, amb un reduït nombre de concerts, entre ells el Vijazz.

Es fa difícil resumir l'extensa carrera d'aquests més que coneguts músics de jazz, però donant unes pizellades del més important de les seves trajectòries musicals podem dir que:

Paquito D'Rivera nascut a Cuba, va ser un dels cofundadors de l'innovador grup Irakere i va tocar amb músics com Dizzy Gillespie i Gato Barbieri. La seva discografia comprèn més de trenta CD's de jazz, bebop, música llatina i clàssica, col-laborant en orquestes de música clàssica com la Florida Philarmonic i Royal Philarmonic de Londres. Ha rebut en total sis premis Grammy i, en els darrers tres anys, el premi que atorga la prestigiosa revista de Jazz Downbeat al millor clarinetista de jazz de l'any.

Chano Dominguez és nascut a Cadiz al 1960 i resideix a Catalunya des de fa molt temps. Des de l'inici de la seva carrera, la seva idea va ser la de fusionar els ritmes del flamenc (alegrías, soleás i Bulerías) amb les formes musicals del jazz. Va participar en el projecte de Fernando Trueba Calle 54, amb músics com Tito Puente, Chucho Valdés, Michel Camilo, Paquito D'Rivera i Elian Elias. Ha estat nominat en varies ocasions als premis Grammy i ofert concerts en els més prestigiosos festivals de jazz del món, amb el seu grup i junt a músics com Wynton Marsalis i la Lincoln Orchestra, entre d'altres.

Formació:

Paquito D’Rivera – Saxo, Clarinet
Chano Dominguez – Piano
Mario Rossi - Contrabaix
Marc Miralta – Bateria
Israel Suárez “El Piraña” – Percussió


web oficial : http://www.paquitodrivera.com/

web oficial: http://chanodominguez.net/

No hay comentarios:

Publicar un comentario